Wetenschappelijke activiteit

Ons team biedt u cardiale zorg aan volgens de laatste stand van de wetenschap. Om dit te garanderen engageert onze dienst zich om deel te nemen aan nationale en internationale klinische studies (clinical trials). Hierdoor zijn we in de mogelijkheid om bepaalde therapieën aan te bieden, reeds jaren voor deze op de markt beschikbaar zijn.

Het is uw cardioloog die zal voorstellen of u in aanmerking komt voor deelname aan een klinische studie. Eventuele deelname wordt uitvoerig besproken op de raadpleging. Dit is natuurlijk geheel vrijblijvend en ook na start van de studie kan u de deelname steeds stoppen.

Onze studieverpleegkundigen, Nancy Simons en Michelle van Merrienboer, zijn uw aanspreekpunt tijdens het verloop van de studie. Zij zijn beschikbaar voor al uw vragen. Zij zijn telefonisch bereikbaar op +32 (0)3 650 52 88. De visites in het kader van de studie gaan steeds door in AZ Klina op de poli cardiologie.

De dienst organiseert een tweejaarlijks symposium ’Cardio Anno 2023- back to basics’. De twaalfde editie van dit event gaat door op zaterdag 28 oktober 2023 in De Ark, Siberiastraat, Antwerpen.